Blog

Tips, trends en informatie over stucwerk

De laatste trend op het gebied van stucwerk

net als woontrends zijn er ook trends op het gebied van stucwerk. Het nieuwe jaar is begonnen en Q-plast heeft voor u de laatste trends op het gebied van stucwerk op een rij gezet

Stucwerk in de badkamer

Herinnert u zich nog de badkamers van vroeger, de gehele ruimte bekleed met kleine tegeltjes, in de meest rare kleuren? Door de jaren heen is de badkamer steeds belangrijker geworden. Het liefst maken we tegenwoordig van de badkamer een eigen wellnessruimte om tot rust te komen en te ontspannen. Deze wellnessruimte creëren we niet door het plaatsen van de ouderwetse tegeltjes. Daarom is het stucen van de badkamer dan ook de huidige trend. De wellness sfeer is op verschillende manieren door de stucwerk te creëren.

Lees meer

Stucwerk is vakmanschap

Stuc en pleister behoren tot een van de meest gebruikte materialen in en op gebouwen. Deze materialen worden al eeuwenlang gebruikt en toegepast als afwerklaag of om een gebouw aan de binnen- of buitenkant te verfraaien door middel van structuur of ornamentiek. Kunst en techniek zijn van groot belang als het gaat om stucwerk en pleisterwerk.

De kunst van het stucen

Stucwerk is kunst en is bij vele monumentale gebouwen toegepast en geeft een extra beleving van een gebouw. Stuc is een materiaal met een zeer lange geschiedenis. Deze techniek is in ons land geïntroduceerd door de Romeinen om gebouwen te verfraaien. Deze techniek werd in de loop der jaren gebruikt, denk bijvoorbeeld aan paleizen, kerken en woonhuizen die verfraaid werden met ornamenten.

Lees meer

Stucadoorsbedrijf Q-Plast

Contact

Kampakker 29
1541 TS Koog aan de Zaan
075 - 612 2350
06 - 443 843 38
info@q-plast.nl